Шест интересни факта за дигиталния маркетинг (инфографики)

Вниманието на потребителите

Вниманието на потребителя се задържа средно 8 секунди, затова е важно качеството на съдържанието, което създаваш. Различни проучвания твърдят, че в определени ситуации, есенцията на съдържанието трябва да може да се консумира за по-малко от 3 секунди.

Продължителност на вниманието през годините.

Инфографиките и стойността им

Инфографиките са 3 пъти по-споделяни и харесвани в социалните мрежи, отколкото другите типове съдържание. Затова ти препоръчваме да ги използваш активно, когато можеш. Естествено, визуалното съдържание във всички формати е по-примамливо от текстовото.

Вниманието и защо се разсейваме.

За изображенията и статистиките

Съдържание, което има релевантни изображения и снимки получава 94% повече виждания. Интернет е необятен източник на информация и потребителите искат обобщени конкретни данни, а не безкрайни романи. Изображенията благоприятстват поднасянето на най-важното в лесносмилаем и синтезиран вид. Ако не си съгласен, замисли се за фоновете, които Фейсбук въведоха преди няколко версии и начина, по който освежават дори най-скучните публикации.

Хората забравят много.
Релевантните изображения помагат и за по-бързото запомняне на информацията

За ‘Search’ рекламата

Рекламите в мрежата за търсене могат да увеличат разпознаваемостта на бранда до 80%. Доказано е, че рекламите в дисплейната мрежа, увеличават до 300% трафика в даден сайт. Бихме спекулирали, че платените реклами се отразяват положително и на органичния трафик, но за да не бъдем посочени с пръст, ще оставим експериментите на теб.

Стойността на Google My Business и Facebook бизнес страниците

76% от хората, които търсят бизнес обект на мобилните си устройства в близост до местоположението си, посещават този бизнес, в рамките на 24 часа от търсенето. 28% от търсенията наблизо се превръщат в покупки. Ако имаш наземен бизнес – заведение, магазин, книжарница, регистрации в платформи като Google My Business и създаването на релевантни страници във Facebook и други сходни платформи, са задължителни начинания и носят безкрайно много позитиви.

За дължината на заглавията и SEO

Заглавия състоящи се от 6-13 думи привличат най-много трафик. От SEO гледна точка, трябва да се прицелим в определен брой символи, който да се поместят в екрана. Нашето заглавие покрива и двата критерия, може би затова си тук.